Ajanvaraus:
040 6432772

Koirien hyvinvointikeskus
myös Facebookissa! Käy tykkäämässä.

Facebook

Tiimimme

 • Tytti
  Kuusi
 • Essi
  Kahila
 • Marjaana
  Lohivirta
 • Iina
  Valkeisenmäki
 • Ria
  Juuti

Tytti Kuusi

tytti.kuusi(at)koirienhyvinvointikeskus.fi

Tytti Kuusi

Ihmispuolen koulutustaustani on liikunnanohjaaja sekä lasten liikunnanohjauksen erikoistumisopinnot. Ennen siirtymistä koirahommiin toimin lasten liikunnan kouluttajana, sekä urheilujärjestössä nuoriso- ja koulutuspäällikkönä.
Vuonna 2000 valmistuin koiraterapeutiksi Naturbruksinstitutet Sydvästista (nykyinen Yrkesinstitutet Sydväst). Ongelmakoirien parissa olin työskennellyt vuodesta 1999. Jo koulussa olin kiinnostunut kivun ja sairauksien vaikutuksesta koiran käyttäytymiseen ja toimintaan – tästä aiheesta tein lopputyöni. Harjoitteluni suoritin yksityisellä eläinklinikalla, jossa valmistumiseni jälkeen toimin myös avustajana.
Klinikkaeläinhoitajan teoriaopintoja suoritin Amieduun vuonna 2011-2012, siihen asti kunnes perustin oman yritykseni, Koirien hyvinvointikeskuksen.
Kiinnostuksen kohteeni on koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi, jonka edistämiseksi käytössäni ovat hieronnan tukena myös mm. vesiterapia ja koirien juoksumatto.
Koiria olen hieronut jo vuodesta 1999. Vuonna 2001 kävin Arcanum koirahierojakurssin Ypäjällä, jonka lisäksi olen kouluttautunut lukuisilla lyhyillä kursseilla, mm. Maare Kaiperlan TellingtonTouch pehmeän hoitomenetelmän kursseilla 2001 ja 2002 sekä Mary Rodriguezin Tellington Touch –seminaarissa 2011. Hill’s ravitsemusneuvojan koulutuksen suoritin 2002-2003.
Koirahierojan ammattitutkinnon suoritin vuodenvaihteessa 2012.
Hierojan ammattitaitoani olen laajentanut opiskelemalla lisää mm. osteopaattisesta hieronnasta,kalvokäsittelystä ja akupainannasta. Ammattiosaamistani ylläpidän jatkuvasti osallistumalla kursseille ja seminaareihin sekä Suomessa että ulkomailla.
Yrittäjän ammattitutkinnon suoritin 2013-2014.
Olen Koiraterapetit ry:n jäsen, Klinikkaeläinhoitajat ry:n jäsen ja Eläinfysioterapeutit ry:n kannatusjäsen, Suomen hevos- ja koirahierojat ry:n jäsen, sekä Suomen koirahierojat ry:n jäsen.
Vapaa-ajallani minut pitävät liikkeessä borderterrieri Reeta sekä perheeni kolme lasta.

Hierontakoirien ympäröimänä

Essi Kahila

Olen aina ollut kiinnostunut käsitöistä, kuvataiteista, eläimistä ja etenkin koirista. Halusin tulevan ammattini liittyvän edellä mainittuihin, joten hakeuduin ensin Helsingin kuvataidelukioon, mistä valmistuin 2011. Tämän jälkeen kiinnostuin koirien trimmaamisesta, ja vuonna 2012 hakeuduin Helsingin vanhimpaan koiratrimmaamoon Finn-Trimmiin harjoittelemaan. Finn-Trimmissä sain arvokasta opetusta yli 40 vuotta koiria trimmanneilta alan ammattilaisilta. 

Koulutuskeskus Salpauksessa opiskelin eläinten trimmaamisen osaamisalan koulutuksen, josta valmistuin marraskuussa 2014. Eläinten trimmaamisen ammattitutkinnon suoritin hyväksytysti lokakuussa 2015. 

Syyskuussa 2014 Finn-Trimm siirtyi minun nimiini ja olen siitä lähtien toiminut koiratrimmaaja-yrittäjänä Helsingin Töölössä. Nyt trimmaan myös järvenpääläisten koiria Koirien hyvinvointikeskuksessa. 

Vapaa-ajalla käyn kuntosalilla, tapaan ystäviäni ja lenkkeilen koirani, Ringo-shiban kanssa. 

Marjaana Lohivirta

marjaana.lohivirta(a)kolumbus.fi

Olen Marjaana Lohivirta, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Tutkinnon olen suorittanut koiran ja kissan kouluttamisessa,
mutta myös hevosista on kokemusta jo ihan pikkutytöstä lähtien.
Olen opiskellut kotieläinten jalostusta ja ruokintaa
Helsingin Yliopiston maatalous – metsätieteellisessä tiedekunnassa,
suorittanut mm. TOKO – koulutusohjaajakurssin ja Tellington Touch – kurssin.
Yritykseni Tmi Rähinän (www.tmirahina.com) perustin vuonna 2001 ja
koirakoulun pitäminen onkin päätyöni.

Toimin mentorina tulevalle eläintenkouluttajalle.
Työn ohella koulutan myös 4H-dogsittereitä sekä catsittereitä.
Minulla on kennelnimi Pihkakorven ja olen toistaiseksi kasvattanut yhden labradoripentueen vuonna 1991.
Koiraharrastuksista ykkösenä minulla on koiratanssi, jossa olen kilpaillut
kahden bouvierin ja saksanpaimenkoiran kanssa.

Osallistun säännöllisesti erilaisiin seminaareihin ja koulutuksiin Suomessa ja ulkomailla. Olen jäsenenä ja toiminnassa mukana Suomen Eläintenkouluttajat ry:ssä, Suomen Bouvier ry:ssä ja Tahtitassut ry:ssä.

Perheeseeni kuuluu aviomies Osmo, kolme koiraa, hevonen ja poni. Tällä hetkellä koirakokoonpanoon kuuluu
kaksi bouvieria sekä saksanpaimenkoira. Opettaessani eläimiä ja ihmisiä pyrin löytämään juuri kyseiselle parille toimivan ratkaisun. Eläin ei ole ”tuhma” tai tottelematon kiusallaan tai kostaakseen vaan siksi, että se ei tiedä, miten pitää käyttäytyä, sillä voi olla jokin kipu tai sairaus tai sitä esimerkiksi pelottaa.
Siten eläimen käyttäytymistä ei pidä ottaa henkilökohtaisesti. Eläin oppii parhaiten, jos kouluttajalla on jotain, mitä eläin haluaa. Pyrin olemaan rehellinen, reilu ja luottamuksen arvoinen niin koulutettavalle eläimelle kuin sen omistajillekin.

Iina Valkeisenmäki

Olen koulutukseltani eläinlääketieteen kandidaatti, ja suoritan parhaillaan 5. vuoden eläinlääketieteen opintoja Helsingin yliopistossa. Olen perehtynyt opintojeni ohella akupunktioon. Hoitomuotoihini kuuluvat neula-akupunktio, laserakupunktio, sähköakupunktio sekä paikallinen laserterapia tehokkaalla laserlaitteella. 
Aloitin akupunktio-opinnot Helsingin yliopiston lyhyellä eläinakupunktion peruskurssilla. Jatkoin opintoja ulkomailla, ja suoritin 2015 Kiinassa ja Espanjassa eläinlääkärien kansainväliset akupunktion jatko-opinnot, suorittaen Certified Veterinary Acupuncturist –sertifikaatin vaativan loppukokeen lokakuussa 2015. 

Vuoden 2016 alussa avautui mahdollisuus jatkaa akupunktio-opintojani, kun minut hyväksyttiin yhdysvaltalaiseen Chi Instituteen suorittamaan kiinalaisen eläinlääketieteen maisteritutkintoa. Tulen näillä näkymin olemaan ensimmäinen suomalainen eläinlääkäri, joka suorittaa kiinalaisessa eläinlääketieteessä maisteritasoisen tutkinnon. Tutkintoon kuuluu paljon akupunktiotutkimusta sekä akupunktion vaikutusmekanismien opiskelua.

Tutkin parhaillani akupunktion vaikutuksia narttukoirien valeraskausoireisiin kliinisen kokeen avulla, ja analysoin tuloksia lisensiaatin tutkielmassani.
Tulen kiinalaisen eläinlääketieteen maisteriopintojeni myötä perehtymään myös kiinalaisiin yrtteihin, ruokaterapiaan sekä kiinalaiseen manuaaliterapia tui na:han, ja suorittamaan näissä kaikissa niiden käyttöön pätevöittävät sertifikaatio-opinnot. Toistaiseksi kellään muulla suomalaisella ei ole vastaavaa koulutusta. Näen monialaisessa hoidossa paljon mahdollisuuksia etenkin kivun ja kroonisten sairauksien tukihoidossa.
Jatkokouluttaudun maisteriopintojeni lisäksi jatkuvasti pohjoismaisissa akupunktioeläinlääkäreiden koulutustapahtumissa. Olen Suomen eläinlääkäriliiton, Pohjoismaisen akupunktioeläinlääkäriyhdistys NoVAS:n, Kansainvälisen akupunktioeläinlääkäriyhdistys IVAS:n sekä Maailman kiinalaisen eläinlääketieteen yhdistyksen WATCVM:n opiskelijajäsen. 

Eläinlääketieteen klinikkaopintoja suoritan parhaillaanyliopistollisessa eläinsairaalassa Viikissä sekä Mäntsälässä. Tulen saamaan eläinlääkärin praktiikkaoikeudet klinikkaopintojeni päätteeksi vuoden 2017 loppuun mennessä.

Kolme koiraani, islanninlammaskoirat Hemuli ja Mysla sekä länsigöötanmaanpystykorva Igor, tuovat vastapainoa opinnoille ja töille. Lisäksi nautin liikkumisesta luonnossa, valokuvauksesta ja matkustelusta.

Ria Juuti

ria.juuti(at)koirienhyvinvointikeskus.fi

Olen Ria Juuti, vuonna 2010 Helsingin eläinlääketieteellisestä valmistunut eläinlääketieteen lisensiaatti.
Olen toiminut pieneläinlääkärinä lähiseudulla valmistumisestani lähtien.

Tarjoan lemmikillesi ammattitaitoista ja hyvää hoitoa. Hoidan monipuolisesti erityisesti koiria ja kissoja. Minua kiinnostaa lemmikin hyvinvointi aina pennusta arvokkaaseen vanhuuteen asti.

Osallistun säännöllisesti erilaisille kursseille ja seminaareihin. Haluan ylläpitää ja kehittää ammattitaitoani jatkuvasti.

Perheeseeni kuuluu mieheni lisäksi kolme vilkasta shetlanninlammaskoiraa: Yoda, Luke ja Anakin, joiden kanssa harrastan muun muassa agilitya. Useampi ilta viikosta kuluukin agility-halleilla koirieni innokkuutta ihmetellen.