Ajanvaraus:
040 6432772

Koirien hyvinvointikeskus
myös Facebookissa! Käy tykkäämässä.

Facebook

Juoksumatto

Juoksumattoharjoittelu

Juoksumattoharjoittelu on tehokas lisä koiran kunto-ohjelmaan. Sillä saadaan tavanomaiseen harjoitteluun virkistävää vaihtelua.  Jos omistaja syystä tai toisesta ei itse pääse koiran kanssa liikkumaan tarpeeksi, auttaa matto koiran liikuttamisessa. Koiran painon pudottamisessa juoksumattoharjoittelu antaa tehokkaan harjoittelutavan. Myös loskaiset tai liukkaat kelit sekä kovat pakkaset saattavat estää koiran liikkumisen ulkona. Tällöin juoksumatto tarjoaa hyvän vaihtoehtoliikunnan.
Juoksumatto liikkuvana alustana vaatii koiralta tasapainoa ja koordinaatiota enemmän kuin tavallinen kiinteä pohja. Harjoittelu onkin koiralle rasittavampaa kuin tavallinen liikunta. Vaikka koirat oppivat nopeasti harjoittelun, on se syytä aloittaa rauhallisesti harjoituksen kestoa ja juoksunopeutta hitaasti nostaen. Maksimiaika juoksumatolla on 30 minuuttia.


Ohessa kirjoitus ajankohtaisesta aiheesta Koirien nesteyttäminen. 

Artikkelin on antanut käyttöömme FitDog Finland Oy, ja sen kirjoittaja on ELT, pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Minna Leppänen. Lisää aiheesta www.fitdog.fi.

Artikkeli avautuu erilliseen ikkunaan. Kuva toimii linkkinä.