Ajanvaraus:
040 6432772

Koirien hyvinvointikeskus
myös Facebookissa! Käy tykkäämässä.

Facebook

Koirahieronta

Koirahieronta

Koirahieronnalla voidaan nopeuttaa trauman tai leikkauksen jälkeistä koiran kuntoutumista, auttaa urheilukoiraa parempiin suorituksiin ilman vammoja, tai helliä ja tuoda hyvää oloa kotikoiralle.

Koiran hieronta voi olla itsenäinen hoito, osana terveen urheilukoiran lihashuoltoa. Tavoitteena on tukea suorituksen jälkeistä palautumista sekä lisätä hyvinvointia. Hieronnalla voidaan myös ennaltaehkäistä lihasvammojen syntyä.

Sairaan tai vammautuneen koiran hieronta on osa sen paranemista jouduttavaa kuntoutusta.

Yleisiä syitä koiran hieronnalle ovat lihaskireyksien ja -jännitysten vähentäminen, lihasten joustavuuden ylläpito ja lisääminen sekä voimantuoton palauttaminen. Hierottaessa lihas rentoutuu, verenkierto ja aineenvaihdunta tehostuu. Lihaksiin kertyneet kuona-aineet saadaan näin liikkeelle ja poistumaan lihaksista. Hieronta vähentää turvotusta ja kipua sekä ylläpitää notkeutta ja koordinaatiota. Koiran liikkuminen helpottuu ja olo paranee.

Hyvinvointikeskuksessa koiraasi hieroo aina ammattitutkinnon suorittanut koirahieroja, tai opiskelijatyönä oppisopimuksella koirahierojan näyttötutkintoon tähtäävä opiskelija.

 

Ohjeita hierontaan saapuvalle
Yleisiä ohjeita hieronnan jälkeen