Ajanvaraus:
040 6432772

Koirien hyvinvointikeskus
myös Facebookissa! Käy tykkäämässä.

Facebook

Vesiterapia

Koiran vesiterapia

Vesiterapia sopii kaikille terveille koirille. Erinomaista se on nivelrikkoisille, leikkauksesta tai traumasta toipuville sekä ylipainoisille koirille.
Vesiterapiaa käytetään kuntoutusmuotona tuki- ja liikuntaelinsairauksissa sekä niiden ennaltaehkäisyssä, neurologisissa ongelmissa sekä raajojen käyttämättömyysongelmien korjauksessa. Vesiterapia on toimiva kuntoutusmuoto koirille, jotka ovat toipumassa leikkauksesta.
Se toimii myös konservatiivisena hoitomuotona leikkauksen sijasta esim. selkä-, nivel- tai jänneongelmista kärsiville koirille. Nivelrikkokoirilla vesiterapia ylläpitää ja jopa parantaa nivelten liikkuvuutta ja lihaskuntoa. Koira voi harjoitella vedessä turvallisesti ilman nivelten ylikuormittumisen pelkoa.
Vesialtaaseen sijoitetulla juoksumatolla hyödynnetään veden ominaisuuksia. Veden korkeutta ja juoksumaton nopeutta sekä kallistusta voidaan säädellä. Veden nostetta, vastusta ja painetta käytetään hyväksi vesiterapiassa. Vesiterapia vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, laukaisee lihasjännitystä sekä parantaa nivelten liikkuvuutta ja koiran tasapainoa.
Vesikävely/-juoksu sopii myös urheilevien koirien lihaskunnon kehittämiseen. Vesikävely on koiralle raskasta harjoitusta ja siksi harjoitusajat ovat lyhyitä.

 


AGILITYLEHDEN 1/2013 artikkeli vesijuoksuharjoittelusta

Artikkeli avautuu erilliseen ikkunaan. Kuva toimii linkkinä.