Akupunktio on yhä laajemmin käytetty hoitomuoto koirien sairauksien ja kivun tukihoidossa

Koirilla tavanomaisimpia hoidon aiheita ovat kivun hoito, nivelrikko sekä erilaiset selkäongelmat, esimerkiksi välilevysairaudet ja spondyloosi. Lisäksi akupunktiota voidaan käyttää mm. lihasjännitysten sekä niihin liittyvien triggerpisteiden ja lihas-kalvojärjestelmän kivun laukaisemiseen, urheilukoirien kehonhuoltoon ja suorituskyvyn parantamiseen sekä seniorikoirien elämänlaadun ylläpitämiseen. Koirat hyväksyvät neulat yleensä ongelmitta, ja valtaosa koirista oppii rentoutumaan ja nauttimaan akupunktiohoidosta.

Tarvittavien hoitokertojen määrä riippuu paljon hoidettavasta vaivasta, sen kroonisuudesta ja vakavuudesta, potilaan iästä ja yleisestä terveydentilasta sekä muista taustatekijöistä. Jotkut akuutit vaivat kuten lihasjännitykset saattavat laueta jo ensimmäisellä hoitokerralla. Monien vaikeampien ja kroonisten vaivojen ja kipujen hoidossa on hyvä sitoutua alussa 3-5 hoitokertaan melko tiiviillä aikavälillä.

Yksi akupunktion hoitokerta kestää noin tunnin. Ensimmäisellä kerralla menee yleensä pisimpään. Juuri ennen akupunktiokäyntiä tulee välttää rankkaa rasitusta, ja hoidon jälkeisenä iltana on hyvä ottaa rauhallisesti. Osa koirista saattaa olla vielä seuraavana päivänä tavanomaista väsyneempiä, ennen kuin oireet helpottavat.

Etsimme meille uutta akupunktioeläinlääkäriä!

Jaa akupunktiosta

Ota yhteyttä tai tule paikan päälle tutustumaan!
Osoitteemme on Mannilantie 51, Järvenpää.
Katso täältä aukioloaikamme ja sijaintimme.

Haluatko pysyä ajan tasalla tarjouksista, koulutuksista ja tapahtumista? Tilaa uutiskirjeemme!

    Seuraa meitä:

    https://www.facebook.com/KoirienHyvinvointikeskus
    https://www.instagram.com/koirienhyvinvointikeskus/