Tervetuloa Koirien Hyvinvointikeskukseen
– ammattilaisina annamme koirallesi oikeanlaista hoitoa

Hyvinvointikeskuksessa huolehdimme koirasi kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Henkilökuntamme vahva eläintenhoidon osaaminen varmistaa oikean hoidon löytymisen koirallesi.

 

Trimmaus Koirien hyvinvointikeskus

Ihmispuolen koulutustaustani on liikunnanohjaaja sekä lasten liikunnanohjauksen erikoistumisopinnot. Ennen siirtymistä koirahommiin toimin lasten liikunnan kouluttajana, sekä urheilujärjestössä nuoriso- ja koulutuspäällikkönä.

Vuonna 2000 valmistuin koiraterapeutiksi Naturbruksinstitutet Sydvästista (nykyinen Yrkesinstitutet Sydväst). Ongelmakoirien parissa olin työskennellyt vuodesta 1999. Jo koulussa olin kiinnostunut kivun ja sairauksien vaikutuksesta koiran käyttäytymiseen ja toimintaan – tästä aiheesta tein lopputyöni. Harjoitteluni suoritin yksityisellä eläinklinikalla, jossa valmistumiseni jälkeen toimin myös avustajana. Klinikkaeläinhoitajan teoriaopintoja suoritin Amieduun vuonna 2011-2012, siihen asti kunnes perustin oman yritykseni, Koirien hyvinvointikeskuksen.

Koiria olen hieronut jo vuodesta 1999. Vuonna 2001 kävin Arcanum koirahierojakurssin Ypäjällä, jonka lisäksi olen kouluttautunut lukuisilla lyhyillä kursseilla, mm. Maare Kaiperlan TellingtonTouch pehmeän hoitomenetelmän kursseilla 2001 ja 2002 sekä Mary Rodriguezin Tellington Touch –seminaarissa 2011. Hill’s ravitsemusneuvojan koulutuksen suoritin 2002-2003.

Koirahierojan ammattitutkinnon suoritin vuodenvaihteessa 2012.
Hierojan ammattitaitoani olen laajentanut opiskelemalla lisää mm. osteopaattisesta hieronnasta,kalvokäsittelystä ja akupainannasta. Ammattiosaamistani ylläpidän jatkuvasti osallistumalla kursseille ja seminaareihin sekä Suomessa että ulkomailla.

Yrittäjän ammattitutkinnon suoritin 2013-2014.

Kiinnostuksen kohteeni on koirien kokonaisvaltainen hyvinvointi, jonka edistämiseksi käytössäni ovat hieronnan tukena myös mm. vesiterapia ja koirien juoksumatto.

Vapaa-ajallani minut pitävät liikkeessä borderterrieri Reeta sekä perheeni kolme lasta.

Ota yhteyttä tytti.kuusi@koirienhyvinvointikeskus.fi.

Marjaana-Lohivirta

Olen Marjaana Lohivirta, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja.
Tutkinnon olen suorittanut koiran ja kissan kouluttamisessa, mutta myös hevosista on kokemusta jo ihan pikkutytöstä lähtien. Olen opiskellut kotieläinten jalostusta ja ruokintaa Helsingin Yliopiston maatalous – metsätieteellisessä tiedekunnassa, suorittanut mm. TOKO – koulutusohjaajakurssin, Tellington Touch – kurssin, NLP- practitioner-koulutuksen, koiratanssin koulutusohjaaja- ja koetoimitsijakurssit ja opiskelen koiratanssituomariksi.
Yritykseni Tmi Rähinän (www.tmirahina.com) perustin vuonna 2001 ja koirakoulun pitäminen onkin päätyöni.
Toimin mentorina ja työpaikkakouluttajana tuleville eläintenkouluttajalle. Työn ohella koulutan myös 4H-dogsittereitä sekä catsittereitä. Minulla on kennelnimi Pihkakorven ja olen toistaiseksi kasvattanut yhden labradoripentueen vuonna 1991.
Koiraharrastuksista ykkösenä minulla on koiratanssi, jossa olen kilpaillut kahden bouvierin ja saksanpaimenkoiran kanssa aina MM- tasolle asti.
Osallistun säännöllisesti erilaisiin seminaareihin ja koulutuksiin Suomessa ja ulkomailla. Olen jäsenenä ja toiminnassa mukana Suomen Eläintenkouluttajat ry:ssä, Suomen Bouvier ry:ssä ja Tahtitassut ry:ssä sekä toimin Palveluskoiraliiton koiratanssityöryhmässä.
Perheeseeni kuuluu aviomies Osmo ja kaksi bouvieria.
Opettaessani eläimiä ja ihmisiä pyrin löytämään juuri kyseiselle parille toimivan ratkaisun. Eläin ei ole ”tuhma” tai tottelematon kiusallaan tai kostaakseen vaan siksi, että se ei tiedä, miten pitää käyttäytyä, sillä voi olla jokin kipu tai sairaus tai sitä esimerkiksi pelottaa. Siten eläimen käyttäytymistä ei pidä ottaa henkilökohtaisesti. Eläin oppii parhaiten, jos kouluttajalla on jotain, mitä eläin haluaa. Pyrin olemaan rehellinen, reilu ja luottamuksen arvoinen niin koulutettavalle eläimelle kuin sen omistajillekin.

Hannele-Pirttimaa

Olen Hannele Pirttimaa, eläintenkouluttajan ammattitutkinnon suorittanut viisikymppinen hyvinkääläinen. Ensimmäisen oman harrastuskoiran hankittuani havahduin siihen, että tarvitsen kovasti lisää tietoa koiran kouluttamisesta. Niinpä vuonna 2007 valmistuin Eläinkoulutuskeskuksen ensimmäisestä kouluttajakoulutuksesta ja pari vuotta myöhemmin suoritin eläintenkouluttajan ammattitutkinnon.

Olen täydentänyt koiran kouluttamiseen liittyviä opintojani mm. Trainer’s Choicen neljällä koulutustekniikkakurssilla eli kanakursseilla. Toimin rally-tokotuomarina jo lajin ollessa epävirallinen ja vuonna 2014, kun rally-tokosta tuli virallinen Kennelliiton alainen kisalaji, valmistuin tuomariksi ensimmäiseltä Kennelliiton alaiselta tuomarikurssilta. Viikonloput menevätkin usein tuomaroidessa.

Koirien kanssa käytän oikeastaan kaiken vapaa-aikani. Kotona on tällä hetkellä neljä koiraa: australianpaimenkoirapoika Veeti sekä espanjanvesikoiratytöt Lyyli, Vilma ja Hulda. Koirieni kanssa olen kilpaillut rally-tokon lisäksi tokossa. Nose workia ja koiratanssia olemme kokeilleet omaksi iloksemme.

Koiran kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vaaliminen on tullut minulle vuosien mittaan aina vain tärkeämmäksi. Koiran lajityypillisten ja rotutyypillisten tarpeiden täyttäminen varmistaa, että koirilla on hyvä olla sekä henkisesti että fyysisesti ja silloin yleensä vältytään myös käytösongelmilta.

Olen Sari Venetjoki, ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja sekä arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja. 
Minulla on kaksi espanjanvesikoiraa, joiden kanssa olen harrastanut monia erilaisia koiraharrastuslajeja. Koiraharrastukseni alkoi vanhemman koirani kanssa hakuharrastuksella ja pikkuhiljaa lajikirjo laajeni mm. raunio, TOKO, Rally-toko, Nosework -lajeilla. Tällä hetkellä käyn harvakseltaan kokeissa toisen koirani kanssa. 
Itselläni sydämenasiaksi on muodostunut koiran- ja omistajan hyvä suhde, sujuva arki, koiran elekielen lukeminen, sekä koiran rotu- ja lajityypillisten tarpeiden täyttäminen ja ymmärtäminen. 
Olen Suomen eläintenkouluttajat ryn jäsen ja minut löytää heidän kouluttajalistoiltaan.
Olen sitoutunut noudattamaan hyvää eläintenkoulutustapaa ja olen allekirjoittanut yhdistyksen eläinkoulutusta koskevat eettiset säännöt.

Ota yhteyttä tai tule paikan päälle tutustumaan!
Osoitteemme on Postikatu 10, Järvenpää, Apteekin korttelissa.
Katso täältä aukioloaikamme ja sijaintimme.

OTA YHTEYTTÄ

Seuraa meitä:

https://www.facebook.com/KoirienHyvinvointikeskus
https://www.instagram.com/koirienhyvinvointikeskus/