Siisti ja takuton lemmikki rodusta riippumatta

Lemmikin terveys ja hyvinvointi ovat meille ensiarvoisen tärkeitä asioita. Osana tätä kokonaisuutta tarjoamme trimmausta eli turkin huoltoa lemmikkiystävällisesti. Hoitotapahtumassa otamme aina huomioon yksilöiden erityistarpeet. Säännöllisellä turkin hoidolla ennaltaehkäisemme myös monet iho-ongelmat.

Meille voit tuoda pennun tottumaan pöydälläoloon, tutustumaan välineisiin, kynsien leikkaukseen ja itse trimmaukseen. Hyvien kokemusten kautta syntyy pysyvä hyvä suhde trimmaajan ja trimmattavan välillä.

Trimmaajan näyttötutkinnon suorittanut eläinalan ammattilainen loihtii huolettomampaa lookia kotikoirille, rodusta riippumatta. Omistajan toiveet ja tarpeet huomioidaan trimmausta suunniteltaessa. Vanhukset saavat erityisen hellää kohtelua, sillä pyrimme aina huomioimaan yksilölliset lemmikin vanhuusajan tarpeet.

Meiltä voit saada oppia ja rohkaistusta lemmikin kynsien huollossa kotona, tai voimme huoltaa ne puolestasi. Huolehdimme myös niistä koirista, joiden korvat korvakäytävässä kasvavan karvan vuoksi vaativat säännöllistä nyppimistä.

Joidenkin rotujen turkit vaativat tiheämpiä huoltovälejä esim. 4-6 viikon välein pysyäkseen siisteinä (monet leikattavat turkit). Toiset rodut trimmataan 3 – 6 kk välein (monet nypittävät). Kotona nämä turkit vaativat kuitenkin yleensä ylläpitohuoltoa, eli harjausta tai kampaamista, ettei ikäviä ihoa kiristäviä takkuja syntyisi.

Monirotuisten koirien turkkien trimmausvälit riippuvat turkkityypistä. On pehmeitä helposti huopaantuvia turkkilaatuja, sekä karkeita turkkeja, jotka monesti soveltuvat nypittäväksi.

Jos kuitenkin turkki on syystä tai toiseta päässyt takkuuntumaan arvioimme lemmikkillesi mukavimman ja helpoimman keinon päästä takuista eroon.

Tehdään yhdessä arjesta ja juhlasta helpompaa ja viihtyisämpää, ulkonäöstä huolta pitäen.

Trimmauksen yhteydessä pesemme mielellään koirasi. Nykyisen pesualtaamme koko kuitenkin hieman rajoittaa, eli turvallisesti pystymme pesemään alle 30 kg painavat, pienet ja keskikokoiset koirat.

Trimmaukseen kuuluu myös kynsien leikkuu ja tarvittaessa korvakarvojen nypintä.
Trimmaukseen tulevan koiran tulee olla rokotettu asianmukaisesti eikä sillä saa olla ulkoloisia tai tarttuvia tauteja.

Jaa trimmauksesta tiedot

Lyhyeksi ajelu
Turkki ajellaan tasaiseksi ilman erityistä muotoilua. Koiran pää, rungon turkki, jalat ja häntä ajellaan halutun mittaiseksi. Päähän ja häntään voidaan jättää vähän muotoilua.

Lyhyeksi muotoilu
Lyhyeksi muotoilussa turkkiin jätetään enemmän pituutta kuin lyhyeksi ajelussa. Koiralta muotoillaan myös päätä ja jalkoja.

Lyhyeksi ajeltu tai muotoiltu turkin malli sopii hyvin mm seuraaville roduille; villakoira, bichon frisé, havanna, coton ja useat monirotuiset. Trimmauksen kestoon vaikuttaa kyseisen koiran turkin laatu ja haluttu malli.

Nypintä
Joillain koiraroduilla turkki on laadultaan sellainen, ettei se irtoa ilman nyppimistä. Nyppiminen oikein ajoitettuna ja oikealla tekniikalla ei vahingoita koiraa, vaan auttaa uuden terveen ja rodunomaisen turkin kasvua. Säännöllisesti nypitty turkki on koiraa säältä suojaava ja siisti.
Nypittäviä koira ovat mm seuraavat rodut: Monet terrierit kuten esim. borderterrieri, parson ja jackrussell ja mäyräkoirat.

Pesu
Laadukkailla aineilla huolellisesti suoritettu pesu on osa hyvää turkinhoitoa. Pitkäkarvaisten lisäksi myös lyhytkarvaiset koirat tarvitsevat pesua, jossa irtoava karva saadaan tehokkaasti poistettua. Hoidamme eri turkkilaatujen pesut ja föönäykset erikseen, tai osana muuta trimmausta. (Huomioi kuitenkin koko/painorajoituksemme).

Myymälästämme saat myös laadukkaat ja hoitavat shampoot kotikäyttöön. Tervetuloa!

trimmaus
trimmaus

Ota yhteyttä tai tule paikan päälle tutustumaan!
Osoitteemme on Mannilantie 51, Järvenpää.
Katso täältä aukioloaikamme ja sijaintimme.

Haluatko pysyä ajan tasalla tarjouksista, koulutuksista ja tapahtumista? Tilaa uutiskirjeemme!

    Seuraa meitä:

    https://www.facebook.com/KoirienHyvinvointikeskus
    https://www.instagram.com/koirienhyvinvointikeskus/